
Design din egen chokolademousse
Engineering-forløb
Forløbsbeskrivelse
I dette forløb skal eleverne, som ansatte i en udviklingsafdeling på en dessertfabrik, udvikle en chokolademousse til en bestemt målgruppe for eksempel veganere, diabetikere eller teenagere. Mousserne skal sælges som små lette portionsanrettede løsninger, som forbrugeren kan finde i kølemontren ved siden af mælk og yoghurt.
Udfordring og produkt
Eleverne skal fremstille en chokolademousse, der primært er baseret på vand og chokolade - uden æg!Chokolademoussen skal henvende sig til en udva lgt målgruppe og afspejle dette i smag, konsistens, ingredienser, udseende og navn.
Kernestof
- Lipider
- Triglycerider
- Polaritet
- Emulsioner
- Miceller
- Emulgatorer
- Fødevarekemi
- Molekylær gastronomi
Fag
Kemi B
Omfang
7-8 lektioner à 90 min.
Udarbejdet af
Lise Daugaard, Aurehøj Gymnasium og Marianne Jakobsen, Herlev Gymnasium & HF.
Materialer til download
- PPT "Introduktion til engineering". Downloades her.
- Lærervejledning
- Lektionsplan
- PPT "Design din egen chokolademousse"
- Elevopgave: Narrativ, udfordring og kriterier
- Notat om chokolademousse
Udviklet med støtte fra Region Hovedstaden.