Design din egen chokolademousse

Engineering-forløb

Forløbsbeskrivelse

I dette forløb skal eleverne, som ansatte i en udviklingsafdeling på en dessertfabrik, udvikle en chokolademousse til en bestemt målgruppe for eksempel veganere, diabetikere eller teenagere. Mousserne skal sælges som små lette portionsanrettede løsninger, som forbrugeren kan finde i kølemontren ved siden af mælk og yoghurt.

Udfordring og produkt

Eleverne skal fremstille en chokolademousse, der primært er baseret på vand og chokolade - uden æg!Chokolademoussen skal henvende sig til en udva lgt målgruppe og afspejle dette i smag, konsistens, ingredienser, udseende og navn.

Kernestof

  • Lipider
  • Triglycerider
  • Polaritet
  • Emulsioner
  • Miceller
  • Emulgatorer
  • Fødevarekemi
  • Molekylær gastronomi

Fag

Kemi B

Omfang

7-8 lektioner à 90 min.

Udarbejdet af

Lise Daugaard, Aurehøj Gymnasium og Marianne Jakobsen, Herlev Gymnasium & HF.

Materialer til download

  • PPT "Introduktion til engineering". Downloades her.
  • Lærervejledning
  • Lektionsplan
  • PPT "Design din egen chokolademousse"
  • Elevopgave: Narrativ, udfordring og kriterier
  • Notat om chokolademousse

Hent alle materialer 

Udviklet med støtte fra Region Hovedstaden.

  • Engineer the Future logo
  • Regionh Logo