Optimér en myslibar
Engineering-forløb
Forløbsbeskrivelse
I dette engineering-forløb undersøger eleverne, om populære myslibarer virkelig er så sunde, som man tror, ved at måle deres effekt på blodsukker og glykæmisk indeks (GI).
Undervejs arbejder de som forskere og produktudviklere, hvor de tester en kommerciel myslibar og derefter udvikler deres egen, sundere version med lavere GI.
Forløbet afsluttes med, at eleverne præsenterer deres myslibar og resultater via poster og smagsprøver.
Udfordring
Eleverne skal i grupper designe og producere en myslibar, som er et ”sundere” alternativ til en kommerciel myslibar.
Kernestof
- Makromolekyler: opbygning og biologisk funktion af carbohydrater, lipider og proteiner
- Enzymer: Opbygning, funktion og faktorer, der påvirker enzymaktiviteten
- Biokemiske processer: respiration.
Supplerende stof
- Sundhed, sygdom og medicin
- (Biologisk produktion)
- (Bioteknologi med inddragelse af diabetes og insulinproduktion).
Fag
Biologi B
Omfang
19 moduler à 70 min.
Udviklet af
Silas Mølgaard Svarrer, Nørresundby Gymnasium & HF
Materiale til download
PPT, der dækker hele forløbet (er på vej)
Udviklet med støtte fra Novo Nordisk Fonden, Villum Fonden og Lundbeckfonden.